Trying to Move Without a Push

Sculptura lui Arion este capabilă să transporte. Transportă idei și concepte, printr-un terminal, spre o destinație incertă. Această prezență în tranzit a unor obiecte inutile ce aspiră spre funcționalitate ajută artistul să definească spațiul în care se mișcă. Arion prezintă escala sculpturii între scopul și destinația ei finală, niciodată cunoscută. Forma este proiectată digital, tăiată, șlefuită manual, asamblată. Spațiul este atins, parcurs, locuit, traversat ca printr-o Poartă (Gate).

Trying to Move Without a Push, după o discuție Brief  între Andrei Arion și Bogdan Rața

Kunsthalle Bega Box

21.06 – 14.09.2024

Vernisaj | vineri 21.06.2024, ora 19:00

Andrei Arion practică sculptura, instalația, desenul. Inspirațiile sale variază de la jocuri până la observații zilnice ale împrejurimilor. Aceste influențe ajută la crearea unei atmosfere personale care îi modelează lucrările. Și-a început practica artistică transformând cutii în lucrări agățate pe perete, distorsionând obiecte familiare în forme inutilizabile.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Power Station+ | Școli creative, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la @Ministerul Culturii.

Sponsori
Parteneri
Parteneri media

Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara

Sponsori

Parteneri

Parteneri media